Yleisurheilun kuumimmat nimet

Vammaisuus ei ole este urheilulle

Yleisurheilu on aina kuulunut suomalaisten rakastetuimpiin urheilulajeihin, eikä varmasti vähiten siinä saavutetun menestyksen vuoksi. Vuosikymmenien mittaan eri yleisurheilulajeista on saatu Suomeen mitali toisensa perään niin kestävyysjuoksussa, keihäänheitossa kuin muissakin lajeissa. Jokavuotinen Suomi-Ruotsi-maaottelu, tuo kuuluisa Finnkampen, on perinteisesti ollut syyskauden seuratuimpia urheilutapahtumia. Rakkaan länsinaapurin kanssa kisaillaan vuorovuosin Suomenlahden molemmin puolin menestyksen myös vaihdellessa vuosittain Suomen tai Ruotsin eduksi. Maailmalla menestyneet yleisurheilutähdet ovat suuria julkkiksia Usain Boltin ja muiden tunnettujen nimien johdolla. Lajin laajan suosion johdosta siinä liikkuvat myös suuret rahat, ja kilpailijoille voi olla tarjolla hyvinkin merkittäviä palkintoja sekä sponsorisopimuksia. Urheilijoiden tekemisiä seurataan hyvinkin tarkkaan eikä tietysti dopingkohuiltakaan ole vältytty. Kotimaassa hyvin menestyneet urheilutähdet esiintyvät jatkuvasti lehtijuttujen aiheina olipa kyseessä sitten urheilusuoritukset tai muu elämä. Urheilua seuraavan kansan elämä olisi huomattavasti harmaampaa ilman näitä kuuluisia nimiä.

Yleisurheilussa on laaja kirjo

Yleisurheilun suuri suosio selittyy varmaan pitkälti sen lajien runsaudella, joista löytyy jokaiselle oma suosikkilaji seurattavaksi. Suomessa on perinteisesti seurattu paljon keihäänheittoa ja kestävyysjuoksua, joissa olemme menestyneet hyvin. Näiden perinteisten lajien rinnalle on viime vuosina noussut uusia, ja ehkä hieman yllättäviäkin lajeja, kuten ratakelaus, joka on Leo-Pekka Tähden menestyksen myötä tullut tunnetuksi myös suurelle yleisölle. Hän on eräs maailman menestyneimmistä vammaisurheilijoista, joka on saavuttanut peräti neljä perättäistä kultamitalia 100 metrin ratakelauksessa omassa sarjassaan. Tähden menestyksen myötä Suomessakin on vihdoin alettu arvostaa vammaisurheilua jopa niin paljon, että Leo-Pekka Tähti on valittu kaksi kertaa vuoden yleisurheiljaksi. Hän on vuoden 2016 yleisurheilija Suomessa, ja saman tittelin Leo-Pekka voitti myös vuonna 2011. Esimerkillään hän on näyttänyt, ettei vamma ole este täysipainoiselle harjoittelulle ja urheilulle. Kaikille löytyy sopiva laji, jota pystyy harrastamaan rajoitteista huolimatta. Arvostuksen lisääntymisen myötä lisääntyy myös harrastuneisuus ja mahdollisuudet harjoitella itselleen mieleistä lajia. Tämä antaa monille aivan uutta sisältöä elämään.

Kuinka hoitaa talouspuoli kuntoon?

Menestyneet urheilijat hyötyvät yleensä menestyksestään myös taloudellisesti, mutta valtaosa ihmisistä on kuitenkin aivan tavallisia harrastajia, jotka eivät sponsorisopimuksilla juhli. Henkilökohtaisen talouden hoito on eräs tärkeimmistä asioista ja tavoitteista elämässämme. Nykypäivänä on lukemattomasti mahdollisuuksia niin rahan käyttöön kuin maksuvälineisiinkin sekä erilaisiin rahoitusratkaisuihinkin. Helpolta tuntuvista pikavipeistä ja kulutusluotoista saattaa ajan myötä muodostuakin ongelma, jonka hoitamiseen omat taidot eivät tahdo riittää. Pienten lainojen hoitokulut voivat kasvaa suuriksi, joka vaikeuttaa koko talouden hoitamista. Nykyään on kuitenkin saatavilla apuvälineitä ja erilaisia palveluita lainojen järkeistämiseen, jotka auttavat saamaan oman talouden taas tasapainoon. Yksi tällainen palvelu on Zmarta, jonka avulla voit kilpailuttaa vanhat lainasi ja pienentää näin lainojen hoitokuluja. Palvelu on helppokäyttöinen; sinun tarvitsee tehdä vain yksi lainahakemus, johon täytät kaikki kysytyt tiedot jonka jälkeen saat useita lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta. Sinun tehtäväksesi jää valita sopiva tarjous ja allekirjoittaa sopimus, jonka jälkeen saat rahat tilillesi usein jo muutamassa päivässä.

Leave a Reply

mts_best