Tule Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuihin 15-24.07.2022

Viihdytkö ulkoilmassa, auringon lämmössä? Pidätkö korkeus- tai pituushypystä, kävelystä, juoksusta tai kuulantyönnöstä? Sykkiikö sydämesi perinteiselle suomalaisten suosikkilajille keihäänheitolle? Tiesitkö, että järjestyksessään 18. yleisurheilun Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Oregonin osavaltiossa Eugenessa, Yhdysvalloissa.

Yleisurheilun MM-kisat 15-24.07. 2022. Eugene, Oregon

Kilpailupaikkana toimii Hayward Field-stadion, joka on avattu yleisölle jo vuonna 1919. Stadionille mahtuu 12 900 katsojaa, mutta viehättävälle stadionille on rakennettu laajennusosa, joten yleisöä mahtuu noin 30 000 henkilöä. Hieno tapa pysyä mukana kisahuumassa on lähteä paikan päälle Yleisurheilun Maailmanmestaruuskisoihin Yhdysvaltoihin.

Toinen tapa on katsoa kisat kotimaassa perustamalla oma kisakatsomo urheilutarjontaa seuraten. Yleisurheilulla on paljon ystäviä monissa maissa, siksi Yleisurheilun MM-kisoja voi seurata missä vain ja milloin vain kätevästi tabletin avulla. Yleisurheilun monipuoliset MM-kisat järjestetään aina joka toinen vuosi ja järjestävänä tahona toimii tunnettu Kansainvälinen yleisurheiluliitto, eli IAAF.

Yleisurheiluun kuuluva yksilöllinen valmennus

Yleisurheiluvalmentajat ovat yleisesti sitä mieltä, että säännöllinen harjoittelu pitäisi aloittaa jo varhaisnuorena, eli noin 12-vuotiaana. Henkilön ollessa 13-15-vuotias on tärkeää ottaa käyttöön säännölliset tekniikkatreenit. Yleisurheilu- ja nopeusharjoituksia sekä oman kehon hallintaa pitää olla noin 3-4 kertaa viikossa.

Kaiken pitää olla siis valmennuksen kannalta täydellisesti kunnossa. Oikea ravitsemus, lepo ja sopiva palautuminen edistävät kilpailumenestystä, aivan kuten liike-elämässä, jossa menestyksen usein määrää niin sanottu kysynnän ja tarjonnan laki. Suomi on pieni maa, joten yhdellä valmentajalla voi olla valmennettavanaan 2-5 urheilijaa. Aikataulu on siis kiireinen, mikä voisi olla avuksi valmentajalle? Apuun tulee lime-technologies.fi käyttäjäystävällisen CRM-järjestelmän avulla. Kyseiseen järjestelmään valmentaja voi kätevästi syöttää omien tarpeidensa mukaan räätälöityjä ominaisuuksia. Tiesitkö, että lime-technologies.fi tarjoaa suositun CRM-järjestelmän, joka vähentää mukavasti valmentajan työtaakkaa, asiakastiedot, valmennushistoria ja to do -lista ovat aina helposti näkyvissä.

Valmentaja voi säästää valtavasti aikaa lime-technologies.fi – palvelun avulla ja keskittyä yksilöllisesti jokaisen urheilijansa valmentamiseen. Käytännössä älykäs lime-technologies.fi -palvelu parantaa siis tehokkaasti tehtävienhallintaa, asiakkuudenhallintaa- ja myyntiä sekä valmentajan tapauksessa säästää valmennukseen kuluvaa aikaa ja työvälineitä. CRM-järjestelmä on tieto yksissä kansissa, joka sopii kaikille sekä ykstyisyrittäjälle että myös isommille yrityksille.

Suomalainen MM-kisajoukkue 2022

Suomalaisista miesurheilijoista MM-kisoihin lähtevät seuraavat henkilöt:

 • Keihäänheitto: Lassi Etelätalo, Antti Ruuskanen, Oliver Helander, varalla

kisassa Toni Kuusela

 • Kolmiloikka: Nuori lupaus Simo Lipsanen
 • Kävely: Jarkko Kinnunen, Veli-Matti Partanen
 • 110 metrin aidat: Elmo Lakka
 • 3000 metriä estejuoksu: Topi Partanen

Suomalaisista naisurheilijoista MM-kisoihin lähtevät seuraavat henkilöt:

 • Kävely 50 km Tiia Kuikka
 • Moukarinheitto: Krista Tervo
 • Maraton: Alisa Vainio, Anne Hyyryläinen
 • 7-ottelu: Maria Huntington
 • Estejuoksu: Camilla Richardson
 • 1500 metriä Sara Kuivisto
 • 800 metriä Sara Kuivisto
 • Seiväshyppy: Wilma Murto
 • Pituushyppy: Taika Koilahti
 • 100 metrin aidat: Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Anni-Mari Korte
 • Korkeushyppy: Ella Junnila
 • Pituushyppy: Kristiina Mäkelä

Matkaan lähtevät upeat urheilijamme mitalin kiilto silmissään. Tule kannustamaan oma suosikkisi podiumille Yleisurheilun MM-kisoissa vuonna 2022. Suomalaiset yleisurheilijat pakkaavat varmasti innoissaan laukkujaan kisamatkaa varten jo hyvissä ajoin. Mitä kaikkea urheilijan laukusta löytyykään?

Tunnettuja suomalaisia yleisurheilijoita

Yleisurheilun tähtisikermään kuuluu tunnettuja nimiä. Yleisurheilusta on tullut vuosien mittaan mitali toisensa perään, joten ei ihmekään, että erilaisilla yleisurheilulajeilla riittää ystäviä vuodesta toiseen.

Kävelyssä Suomea ovat tehneet tunnetuksi kristillisdemokraatteihin kuuluva poliitikko Sari Essayah. Suuren yleisön tuntemia suomalaisia pikajuoksijoita ovat jo edesmennyt Mona-Liisa Pursiainen sekä monien tuntemat Pirjo Häggman ja Riita Salin. Kilpakävelijä Valentin Kononen

on ansiokkaasti edustanut Suomea ja voittanut kultaa Göteborgin MM-kisoissa vuonna 1995, hopeaa vuoden 1993 MM-kisoissa Stuttgartissa, kuten myös vuoden 1998 EM-kisoissa Budapestissa.

Juoksussa tunnetuin suomalainen miespuolinen kestävyysjuoksija ja yhdeksänkertainen olympiavoittaja oli ”Lentävä suomalainen” Paavo Nurmi. Keihäänheitto on aina ollut suomalaisten rakastama laji. Suomalaisista keihäänheittäjistä tunnetuimpia ovat Seppo Räty, Aki Parviainen ja Antti Ruuskanen ja naisista menestystä ovat mukavasti niittäneet Heli Rantanen ja Tiina Lillak.

Lyhyesti

Suomalainen yleisurheilija on henkilö, joka ansaitsee fanien tuen ja ihailun. Tule sinäkin kannustamaan suomalaisia yleisurheilijoita MM-kisoihin USA:han 15-24.07.2022!

Leave a Reply

mts_best