Näin pakkaat viikonloppulaukun kisamatkaa varten

Siintääkö horisontissa odotettu viikonloppumatka joko kotimaassa tai ulkomailla yleisurheilukisoja katsomaan? Vaikka tunnelma kotisohvilla voi nousta urheilukisojen aikana kattoon, mikään ei varmasti voita sitä fiilistä, kun adrenaliinintäytteisiä yleisurheilukisoja päästään seuraamaan paikan päältä.

Suuntasi kisamatkasi sitten kotimaahan tai ulkomaille, on tärkeää, että pakkaat viikonloppulaukun oikein. Monilla meistä on tapana pakata lyhyelle matkalle liikaa tavaraa mukaan ja tämä voi tuottaa ongelmia esimerkiksi lentokentällä, jos painoa laukkuun on kertynyt liikaa. Pidä myös mielessä, että mikäli lennät pelkillä käsimatkataravoilla, sinun tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, mitä esineitä ja tuotteita voit kuljettaa laukussa lentokoneeseen!

Näin pakkaat kaiken tarvittavan lyhyelle kisamatkalle

Täydellinen viikonloppulaukku on loistava valinta lyhyelle reissulla, sillä laukkua on helppo kuljettaa paikasta toiseen, eikä se paina täytenäkään liikaa. Viikonlopun kestävät reissut ovat kuitenkin monille pakkaamisen kannalta kaikkein haastavimpia, sillä yleensä pakkaustilaa on rajoitetusti ja monet meistä päätyvät pakkaamaan reissuun liikaa tavaraa ”varmuuden vuoksi”. Jos tarkoituksena on esimerkiksi shoppailla matkamuistoja kisoja ennen tai kisojen jälkeen, laukkuun kannattaa aina jättää jonkin verran ylimääräistä tilaa.

Tilaa vievät suuret kosmetiikka- ja hygieniatuotteet kannattaa suosiolla jättää kylpyhuoneen hyllylle. Kun pakkaat shampoot, hoitoaineet, puhdistusaineet ja kosteusvoiteet pienempiin matkapakkauksiin, säästät laukussa runsaasti tilaa. Pidä myös mielessä, että mikäli matkustat kisapaikalle lentäen ja matkalippuusi kuuluvat vain käsimatkatavarat, et voi viedä laukussa lentokoneeseen 100 millilitraa suurempia nesteitä yli litran edestä.

Erityisesti kengät vievät pienessä laukussa runsaasti tilaa. Tästä syystä kannattaa miettiä huolellisesti etukäteen, mitä kenkiä matkan aikana tarvitaan. Jos viikonlopun aikana on tarkoituksena kierrellä yleisurheilukisojen lomassa muita nähtävyyksiä, mukaan kannattaa pakata mahdollisimman mukavat kengät, jotka soveltuvat pitkiin kävelymatkoihin. Pukeutumisetiketti stadionilla ei tuskin ole sen elegantimpaa, joten mikäli suunnitelmissa ei esimerkiksi ole lähteä ulos juhlimaan, lyhyelle viikonloppumatkalle riittää yleensä yksi mukava kenkäpari.

Mitä vaatteisiin tulee, pakkaamisessa auttaa se, että suunnittelet etukäteen, mitä vaatteita aiot käyttää minäkin päivänä. Vaatteiden valinnassa tulee tietysti kiinnittää huomiota paikalliseen säähän. Lisäksi, jos luvassa on paljon aurinkoa ja lämmintä säätä, urheilustadionille on syytä varata mukaan hattu, olkapäät peittävä paita ja runsaasti aurinkorasvaa. Matkustamisen kannalta kätevintä on pukea päälle kaikkein painavimmat ja eniten tilaa vievät vaatteet. Jos aiot pakata mukaan esimerkiksi muhkean villapaidan, hupparin tai painavat lenkkarit, nämä vaatteet kannattaa pukea päälle matkustamisen ajaksi.

Entä, jos jotain tärkeää unohtuu?

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin saapua paikan päälle, purkaa viikonloppulaukkua ja huomata, että jotain tärkeää jäi kotiin! Tästä syystä pakkaamiseen on syytä varata riittävästi aikaa ja suositeltavinta olisi koota vaikkapa puhelimeen tai paperille erillinen lista kaikesta tarvittavasta. Lääkkeet, passit, lentoliput, silmälasit, puhelimen laturit, lompakot ja muut tärkeät esineet kannattaa pitää koko ajan esillä, jotta yksikään niistä ei unohdu edes silloin, jos aikataulu pettää lähtöpäivänä ja joudut kirjaimellisesti juoksemaan ulos ovesta saapuaksesi lentokentälle ajoissa!

Jos kaikesta valmistelusta huolimatta jotain tärkeää unohtuu kotiin, selvitä ensin, pystytkö hankkimaan kyseisen tuotteen paikan päältä. Usein jopa reseptilääkkeitä on mahdollista hankkia monissa EU-maissa näyttämällä suomalaista reseptiä apteekkarille. Näitä tilanteita on kuitenkin suhteellisen helppo välttää laatimalla listan tarvittavista tavaroista, pakkaamalla huolellisesti ja käymällä vielä laukun sisältö läpi ennen matkalle lähtöä. Näin yleisurheilukisoista nauttiminen on huomattavasti mukavampaa, kun kaikki tarvittava unohtumatonta viikonloppumatkaa varten on varmasti mukana!

Leave a Reply

mts_best