Urheilijoiden maailmanmestaruus-kisat

Uskaltaa kaiketi väittää, että lähes kaikkien urheilijoiden tavoite uransa aikana on päästä kisaamaan maailmanmestaruudesta. Se on haluttu, mutta pitkäjänteisyyttä vaativa titteli. Riittävätkö luonne, kunto, päättäväisyys – ja ennen kaikkea raha?

Alla kerrotaan suomalaisista menestyjistä ja siitä, miksi urheiluharrastus on ehdottoman hyvä sijoitus. Aina.

Suomesta ponnistaneet maailmanmestarit

Jääkiekko

Suomi on äärimmäisen pieni maa, niin väkiluvultaan kuin pinta-alaltaankin. Tämä pätee myös urheilupiireissä. Suurvaltioiden rinnalla voi toisinaan olla hankalaa erottua joukosta ja ponnistaa itsensä koko maailman tietoisuuteen. Vaan kyllähän siihenkin pystyy, mikäli vain halua, uskallusta, päättäväisyyttä sekä taitoa löytyy tarpeeksi.

Ensimmäisenä mainittakoon monelle suomalaiselle se tärkein – jääkiekko. Tuon rakastetun lajin kirkkaimman tittelin on Suomen maajoukkue onnistunut saamaan vuoteen 2018 mennessä kahdesti. Liput liehuivat ympäri maan vuosina 1995 ja 2011. Vaikka pokaalikaappi ei vielä notkukaan pokaaleista, on äärimmäisen kunnioitettavaa kukistaa sellaiset maat kuten Venäjä, Kanada ja Yhdysvallat.

Jääkiekon lisäksi onnistujia löytyy kuitenkin monesta muustakin lajista.

Yleisurheilu

Yleisurheilun mm-kisoihin Suomi on osallistunut kuusitoista kertaa, joista saldona on yhteensä 22 mitalia. Näistä seitsemän on niitä kirkkaimpia.

Yleisurheilun puolella maailmanmestarin nimityksen suomalaisista ovat onnistuneet saavuttamaan keihäänheitossa Tiina Lillak, Seppo Räty, Kimmo Kinnunen, Aki Parviainen ja Tero Pitkämäki. Lisäksi kullan on saavuttanut Sari Essayah naisten 10 kilometrin kävelyssä, sekä Valentin Kononen miesten 50 kilometrin kävelyssä.

Lisätietoa yleisurheilun mm-kisoista saat täältä .

Talvilajit

Talvilajeissa Suomi on melko lailla ymmärrettävästikin pärjännyt huomattavasti paremmin. Pelkästään hiihdon mm-kisoista Suomi on kahminut kaiken kaikkiaan 195 mitalia. Näistä peräti 62 on kultaisia. Vuonna 1989 Suomi voitti kisojen mitalitilaston 15 mitalillaan.

Toinen tunnetusti Suomelle mainetta tuonut laji on mäkihyppy. Yksin Matti Nykänen voitti urallaan 46 maailmancupin osakilpailua. Kokonaiskilpailuja hän voitti urallaan neljä.

Muita tunnettuja suomalaisia mäkihyppääjiä ovat muun muassa Janne Ahonen, Ari-Pekka Nikkola ja Toni Nieminen.

Lisää suomalaisia menestystarinoita ja niiden kirjoittajia voit nähdä täältä:https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi_yleisurheilun_maailmanmestaruuskilpailuissa] sivulta.

Mistä rahaa harrastuksiin ja urheiluun?

Monen – niin nuoren kuin aikuisen – harrastaminen kaatuukin usein ennen kaikkea budjettisyihin. Kun maksettavaa tulee kausimaksuista, välineistä, matkoista ja mahdollisista loukkaantumisista, on useiden ihmisten yksinkertaisesti lopetettava rakas harrastus. Ja voisi kai sanoa, että mitä paremmin omassa lajissaan menestyy, sitä enemmän kuluja tuntuu syntyvän. Sponsoreitakaan ei riitä kuin harvoille valituille lajinsa huipuille – jos heillekään.

Tähänkin tarkoitukseen sopii Sambian tarjoama laina. Sambla kilpailuttaa juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopivia lainanmyöntäjiä, joiden joukosta saat vapaasti valita itsellesi sopivimman tarjouksen. Kun tarjous on räätälöity juuri omien mieltymystesi mukaan, ei ole tarpeen lopettaa urheilua ainakaan äkillisesti huonontuneen rahatilanteen takia. Sitä paitsi, urheilu itsessään on kuin laittaisi rahaa pankkiin – se pitää mielen ja kehon virkeänä! Tee lainahakemus vaikka heti osoitteessa www.sambia.fi.

Rahan ei kannata antaa olla syy urheilun lopettamiselle – tai aloittamatta jättämiselle. Liikunnallinen harrastus on aina hyvä sijoitus. Työkuntosi säilyy pidempään ja pysyt muutenkin todennäköisesti terveempänä. Myös jokainen maailmanmestari on joskus aloittanut nollista, eikä rahatilanne välttämättä ole ollut hyvä. Mutta nykyään he ovat ammattilaisia, jotka elättävät itsensä ja saavat samalla viettää aikaansa rakastamansa lajin parissa.

Leave a Reply

mts_best