Hanki huippuvalmennusta Rahalaitoksen kilpailutetulla lainalla

Monet huipulle pyrkivät urheilijat joutuvat kamppailemaan kilparatojen lisäksi myös oman talouden saralla, sillä urheilijoiden apurahoja voi olla vaikea saada tai ne eivät meinaa riittää säällisen elämän kustantamiseen harjoittelun ja valmennuksen aikana. Urheilijan tavoitteena voi olla jopa yleisurheilun MM-kisat, jolloin harjoitteluun on keskityttävä huolella ja valmennuksen sekä urheilufysiotereapian on oltava huipputasoa. Tällainen keskittyminen on lähes mahdotonta, jos urheilija yrittää käydä valmennuksen ohessa palkkatyössä. Osa urheilijoista kokee matkan varrella myös erilaisia terveydentilaansa liittyviä haasteita, joiden aikana harjoittelun voi joutua laittamaan jopa tauolle. Joissakin tapauksissa laina voikin olla ainoa keino lähteä tavoittelemaan omia unelmia. Kun unelmien tavoitteluun käytetään lainarahaa, on tärkeää, että oma laina on kilpailutettu. Löydät tästä artikkelista hyviä vinkkejä kilpailutetun lainan hakemiseen huippuvalmennusta ja harjoittelua varten.

Kilpailutettu laina Rahalaitokselta

Kun haluat hakea valmiiksi kilpailutettua lainaa, surffaa suoraan Rahalaitos.fi-sivustolle! Unohda lainojen kilpailuttaminen itse, sillä se vie todella paljon aikaa ja vaatii runsaasti aikaa. Asiaan perehtymättömänä lainavaihtoehtojen kilpailuttaminen on erityisen työlästä eikä yksin ole välttämättä helppo löytää hyviä tarjouksia. Onneksi Rahalaitos hoitaa suurimman työn puolestasi ja kilpailuttaa lainatarjoukset jo ennen kuin lähettää henkilökohtaiset tarjouksesi sinulle. Lopullisen päätöksen lainan ottamisesta tai tarjousten hylkäämisestä teet kuitenkin sinä itse, joten voit huoletta täyttää Rahalaitoksen lainahakemuksen ja päättää myöhemmin, sopiiko jokin Rahalaitoksen kautta saamistasi tarjouksista juuri sinun tilanteeseesi. Vertaile lainan ehtoja, kuten korkoa, tarkkaan ennen kuin teet päätöksen lainan ottamisesta tai hylkäämisestä.

Arvioi lainakulujasi ja -tarvettasi huolellisesti etukäteen

Lainatarvetta kannattaa arvioida huolellisesti etukäteen. Mieti mihin tarkoitukseen, mille ajalle ja kuinka paljon tarvitset lainaa. Pyri valitsemaan laina-aika mahdollisimman optimaalisesti, siten ettei aikaa ole yli- eikä alimitoitettu. Ylimitoitettu laina-aika lisää lainan kokonaiskuluja, alimitoitettu laina-aika taas laittaa oman taloutesi liian tiukoille, koska sinun voi olla vaikea suoriutua lainaan liittyvien kulujen maksamisesta sovistussa aikataulussa. Urheilijan elämässä sattuu ja tapahtuu ja esimerkiksi yllättävä loukkaantuminen voi laittaa harjoittelusuunnitelmat ihan uusiksi. Kaikkeen tällaiseen kannattaa varautua lainan takaisinmaksuaikaa ja lainatarvetta pohdittaessa.

Lainan kokonaiskuluja voi arvioida helposti Rahalaitoksen näppärän laskimen avulla. Syötä laskuriin toivomaasi lainaa koskevat tiedot ja voit arvioida entistä tarkemmin esimerkiksi lainasi kuukausimaksuja. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, kuinka valitsemasi laina sopisi kiireiseen urheilijan arkeesi ja millaisia kustannuksia lainasta sinulle aiheutuisi.

Jos sinulle on jo ehtinyt kertyä harjoittelun lomassa useampia lainoja tai kulutusluottoja, kannattaa harkita niiden yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Näin on mahdollista säästää lainakuluissa sekä lainojen maksamiseen ja hallinnoimiseen liittyvässä ajassa. Myös tämä onnistuu näppärästi Rahalaitoksen kautta. Tässä tapauksessa sinun tulee vain valita Haluan yhdistää vanhoja lainoja -vaihtoehto lainahakemuksessa. Yhdistettyäsi vanhat lainasi yhdeksi uudeksi lainaksi sinun on entistä helpompi muistaa lainan takaisinmaksuun liittyvät ajat; aiemmin sinun tuli huolehtia useamman laskun eräpäivistä, enää vain yhden. Tämä auttaa säästämään aikaa tärkeään harjoitteluun ja vähentää lainan maksamiseen liittyvää stressiä. Ylimääräinen stressi ei ole urheilijalle hyväksi, vaan voi haitata keskittymistä siihen kaikista tärkeimpään; urheiluun, harjoitteluun ja lajin huipun tavoitteluun.

Leave a Reply

mts_best